Trainingskampen

Foto: Inge Guffens Media

Trainingskampen

De Watersportbaan Tilburg is uitermate geschikt voor trainingskampen voor roeiers en kanoërs, Zowel voor verenigingen als voor nationale equipes. De voordelen op een rijtje:

 • rustig en breed roeiwater met erg weinig vrachtverkeer;
 • de baan is ruim 2000 meter lang en 75 tot 80 meter breed (4 roeibanen of 6 kanobanen). Daarnaast is er een oproeibaan;
 • goede coachmogelijkheden: er loopt een fietspad langs de hele baan zodat u de ploegen constant kunt volgen. Ook is het mogelijk om een van de volgbootjes van de SWT te gebruiken zodat u de sporters van dichtbij kunt volgen;
 • groot botenterrein, goed bereikbaar voor botenwagens en voldoende ruimte om boten te stallen;
 • dames- en herenkleedkamers met douches en toiletten;
 • goede overnachtingsmogelijkheden op het vakantiepark Beekse Bergen, op loopafstand!

De Stichting Watersportbaan Tilburg is beheerder van de roeibaan en het bijbehorende terrein. Wanneer u komt roeien of kanoën, maakt u dus gebruik van de accommodatie van de SWT. U gaat daarvoor ook een gebruikersovereenkomst aan met de SWT.

Volgboten

U kunt gebruik maken van de volgboten van de SWT, zodat u de ploegen van dichtbij kunt coachen. Ook is het mogelijk om cameraopnamen te maken vanuit de volgboten, zodat u de training na afloop met uw roeiers kunt terugkijken! De SWT beschikt over twee volgboten die u per dagdeel kunt gebruiken. De kosten van brandstof zijn bij de prijs inbegrepen.

De volgboten beschikken over buitenboordmotoren waarmee sneller gevaren kan worden dan 20 km per uur. De bestuurder van de boot dient daarom in het bezit te zijn van minimaal het ‘klein vaarbewijs 1’. Bij uitgifte van de boot dient de bestuurder het vaarbewijs te kunnen laten zien. Indien de bestuurder niet over het vereiste vaarbewijs beschikt, dan wordt de motorboot niet uitgegeven.

Het is verplicht een of meer reddingsvesten aan boord te hebben; Rijkswaterstaat controleert dat regelmatig. De SWT verstrekt geen reddingsvesten. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het aan boord hebben van een geschikt reddingsvest voor iedere persoon die in een volgboot meevaart.

Bij uitgifte van de volgboten krijgt u een algemene uitleg over de werking van de buitenboordmotor. Nadat u de volgboot in goede staat hebt ontvangen, zal Vidar bij inname van de boot de werking van de buitenboordmotor controleren. Indien u schade veroorzaakt hebt aan de boot of buitenboordmotor, dient u deze schade aan de SWT te vergoeden. Beschikt u niet over het vereiste vaarbewijs? Dan kunt u met Vidar afspreken dat zij voor u de volgboot besturen! Vidar kan voor u ook cameraopnames verzorgen als u dat wilt. Meer informatie over het vaarbewijs kunt u vinden op de site www.vaarbewijs.nl.

Overige faciliteiten

U kunt ook nog gebruik maken van het bungalowpark van Vakantiepark Beekse Bergen. Op die manier overnacht u naast de roeibaan en zijn uw roeiers gegarandeerd van een goede nachtrust.

Aanvragen

Wanneer u de baan voor een trainingskamp wilt gebruiken, verzoeken wij u het aanvraagformulier op deze website in te vullen. In dit formulier kunt u de vereiste gegevens invullen; na verzending van het formulier krijgt u direct een bevestiging daarvan per mail, waarna de SWT binnen een paar dagen met u contact zal opnemen.

In de agenda kunt u zien op welke dagen welke verenigingen een trainingskamp organiseren. Realiseert u zich daarbij s.v.p. dat de accommodatie van de SWT groot is en er makkelijk meerdere trainingskampen tegelijk georganiseerd kunnen worden (ons grootste trainingskamp is het NJTK met ongeveer 500 deelnemers). U kunt dus ook nog eens met andere ploegen sparren!

Prijzen trainingskampen

Maandag t/m donderdag €4,00 euro per persoon per dag, vrijdag t/m zondag €5,00 per persoon per dag.

Voor dit bedrag mag men gebruik maken van de watersportbaan, kleedkamers en botenterrein.

Gebruik volgbootjes, toren, overspanningen en/of startinstallatie kan worden bijgeboekt tegen onderstaande tarieven per dag(deel).

Prijzen wedstrijden

Voor wedstrijden worden door SWT scheepvaartpauzes aangevraagd bij Rijkswaterstaat, de beheerder van dit vaarwater. De aanvraag gebeurt in nauw overleg met de wedstrijdorganisatie. Zonder een stremming kan een evenement niet veilig plaatsvinden, daarom is het van belang de baan tijdig te reserveren.

Tariefsopbouw wedstrijden

 1. Gebruik watersportbaan – €250 per wedstrijddag
 2. Gebruik finishtoren – €100 per wedstrijddag
 3. Gebruik botenterrein – €100 per wedstrijddag
 4. Gebruik kleedkamers – €150 per wedstrijddag
 5. Gebruik volgboten – €80 per wedstrijddag (verhuur per dagdeel: ochtend, middag, avond à €40)
 6. Gebruik overspanningen – Eenmalig €200
 7. Gebruik startvlotten en systeem voor tijdregistratie – Eenmalig €150
 8. Gebruik ballenlijn – Eenmalig €150

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 9% BTW.